Anketa: Stretávate sa s tým, že vo vozidle, ktoré je na informačnej tabuli označené vločkou ako klimatizované, nie je klimatizácia funkčná?

Nové informačné tabule v obratisku Most SNP
Foto © insider
často (68 %)
občas (22 %)
nikdy (5 %)
neviem (5 %)

	

Komentáre

Pridať príspevok

Pridať odpoveď

Upraviť príspevok

Login
Heslo
K príspevku je možné pridať najviac 5 súborov vo formátoch JPG, PNG, GIF a PDF (max. 32 MB). Ku každému súboru je možné pripojiť bližší textový opis. Pridaním súborov súhlasíte s Podmienkami používania.
Reakcia na: Urbanway 2423 #6:
Tak v prvom rade sa pozrime na klimatizácie, ktoré majú primeraný výkon a aj tak nefungujú, ako sú Urbanwaye, a najnovšie už nad 25 stupňov dosť mizerne chladia aj trolejbusy.
Reakcia na: Valec #10:
prijemnych je tych sucasnych 15-16 a nie 24 😃 😛
Reakcia na: jozin #1:
Ak aj klíma nestíha, tak stále z nej bude cítiť fúkať chladný vzduch, akurát v autobuse nebude príjemných 24, ale ani vonkajších 36, ale niečo medzi. Ak však klíma nevládze ani fúkať ten chladný vzduch, potom je jednoduchšie ju rovno vyhodiť a otrieskať o hlavu tým, čo písali a schválili jej výkonnostné parametre. Demontážou sa ušetrí na spotrebe jej prevádzky aj na zbytočnej záťaži na vozidle.
Reakcia na: Urbanway 2423 #6:
Potom treba tento nedostatok nahlas pomenovať a neschovávať sa len za snehovú vločku na tabuli.
Reakcia na: 810zssk #5:
Samozrejme ze nie. To je pokazeny televizor. Takze si dal zly priklad.

Spravny priklad je inak. Mas televizor, ktory je plne funkcny. Ale potrebujes tymto televizorom "obsluzit" 150 ludi naraz. To pochopitelne nieje mozne. Takze aj napriek tomu, ze je televizor plne funkcny, tak nedokaze dostatocne pokryt pozadovane naroky. Bud potrebujes vacsi televizor alebo viac televizorov.
Reakcia na: 810zssk #5:
To nie je správny príklad. Lepšia otázka je, či považuješ za funkčný televízor, ktorý má v prítmí dostatočný jas, ale na prudkom slnku na ňom nič neuvidíš.
Reakcia na: 810zssk #5:
Ale čo keď má tá klimatizácia nízky výkon, ktorý nedokáže vychladiť autobus? Potom môže fungovať aj na 100%, ale v autobuse bude stále teplo.
Reakcia na: jozin #3:
Keby mi na televízore fungovala polovica obrazovky, považoval by si ho za funkčný?
Reakcia na: jozin #3:
Z pohľadu cestujúceho je to ale jedno či je klimatizácia plne funkčná a vodič ju nepustí lebo; je funkčná, pustená a nestíha; alebo je nefunkčná a vypnutá (alternatívne zapnutá).

Výsledok je rovnaký: vo vozidle sa nedá hovoriť o tepelnom komforte a v závislosti od okolností bude problém aj s prúdením čerstvého vzduchu – to sú veci, ktoré mala klimatizácia zaistiť.

Dopravný podnik má zabezpečiť aby boli všetky klimatizačné jednotky plne funkčné a všetky vozidlá vybavené klimatizáciou jazdili so zapnutou a správne nastavenou klimatizáciou celý deň, počas celého roka.

To sa nedeje.

Poznámka: tiež si myslím, že anketová otázka mala byť naformulovaná inak.
Reakcia na: Cancer #2:
Myslim si, ze kazdy priemerne inteligentny clovek vie rozlisit pojmy fungovat, nefungovat, fungovat nedostatocne.
Takze ano, klimatizacia ktora nestiha, moze byt funkcna.
Reakcia na: jozin #1:
A ty by si teda označil klimatizáciu, ktorá nestíha za funkčnú? 🤔
otazka skor je, ci je klimatizacia naozaj nefunkcna alebo ci nestiha. 🤔

Ďalšie ankety